september 21, 2019

Fog – Ulricehamn

Vi är auktoriserade av Fog & brandskyddsföretagen och ger 5 års garanti på alla utförda fogarbeten. Med Alingsås Fogtjänst AB får du ditt projekt professionellt och tryggt fogat i Mariestad med omnejd.

0708-84 44 24

ulrika@fogtjänst.se

Ful fog är anskrämlig; bra lagd fog syns inte. Fogning fogar ihop helhetsintrycket. Med fog får du inte bara ett vackert avslut, det isolerar, skyddar och lagar de misstag som tidigare hantverkare kan ha begått.

Fog för betong & badrum i Ulricehamn

Fog kan anpassas till det övriga materialet eftersom fog finns i olika kulörer och. Fog kan användas inomhus, till exempel mellan fönster och dörrar, badrum och kök, och utomhus för att täta och foga samman betongelement. Den kan användas kosmetiskt eller för att stänga ute fukt och hålla inne värme.

Saker att tänka på innan fogning:

• Vädret

Vi rekommenderar inte att foga när det regnar eller har regnat kraftigt. Är underlaget blött fäster inte fogen och det kommer att få konsekvenser framåt i tiden.

• Vad fogen kommer utsättas för

Behöver fogen klara minusgrader? Är det mycket rörelse; hur flexibel behöver fogen vara? Är det ett utrymme som städas ofta eller utsätts för slitage? Sådana parametrar måste räknas in vid fogning för att få ett tillfredställande resultat.

• Hur ska slutresultatet se ut?

Vi kan hjälpa dig med val av kulör; en ljust grå fog kan ibland vara snyggare och hålla längre än en vit i exempelvis ett kök. Vi kan även sanda fogen för en kraftigare struktur av bruksfog.

Alingsås Fogtjänst utför olika sorters fogning som:

  • fasadfogning – mjukfogning mellan betongelement
  • mjukfogning – fogning som kan ta mycket rörelse som vid fönster, dörrar, takvinklar och våtrum.
  • epoxifogning – fog som passar i utrymmen med mycket slitage som storkök, badhus, inom industri.
  • sandad fog – fog som liknar bruksfog men har egenskaperna av fogmassa.

Alingsås Fogtjänst AB är medlemmar och auktoriserade av Fog- och Brandskyddsföretagen