juli 29, 2021

Fog – Mariestad

Vi är auktoriserade av Fog & brandskyddsföretagen och ger 5 års garanti på alla utförda fogarbeten. Med Alingsås Fogtjänst AB får du ditt projekt professionellt och tryggt fogat i Mariestad med omnejd.

0708-84 44 24 ulrika@fogtjänst.se

Vi fogar, tätar, brandfogar och isolerar fönster, dörrar och betongelement i Mariestad. Fogning är det vi kan bäst och vi ger dig råd om du behöver vad det gäller vilken fog som passar bäst.

Alingsås Fogtjänst fogar:

  • fasadfogning – mjukfog mellan betong
  • mjukfogning – fogning som kan ta mycket rörelse som vid fönster, dörrar, takvinklar och våtrum
  • epoxifogning – fog som passar i utrymmen med mycket slitage som storkök, badhus, inom industri
  • sandad fog – fog som liknar bruksfog men har egenskaperna av fogmassa.

Fog för kakel & klinkers i Mariestad

Vi kan anpassa fogen efter ditt projekt så att arkitektens val av färg stämmer och att fogen är anpassad till alla sorters kakel och klinkers och det övrigt materialet. Fog har många användningsområden och kan användas både inomhus mellan fönster och dörrar, badrum och kök. Den kan användas kosmetiskt så har du en skada av något slag, om fönster eller dörrar skadats vid montering så går det att få en snygg finish med hjälp av snygg fog.

3 saker att ta hänsyn till innan fogning:

 

• Vad behöver fogen tåla?

Behöver fogen klara minusgrader? Är det underlag som rör sig; hur flexibel behöver fogen vara? Ska fogen sitta

 på ett ställe där det städas ofta eller kommer den utsättas för slitage? Vi guidar dig med vår kompetens.

• Väder & vind

Blött underlag är inte optimalt för fogen fäster inte på ett tillfredsställande sätt. Att foga på blött underlag straffar sig framåt i tiden. Vi rekommenderar därför inte att foga när det regnar eller har regnat kraftigt.

• Hur ska fogen se ut?

Vill du ha en kraftigare struktur med samma yttryck som bruksfog kan vi sanda fogen. Vi kan även ge råd när det gäller färg på fogen; i ett kök kan t ex en ljust grå fog vara snyggare, och hålla längre, än en vit även om vit till synes verkar vara förstahandsvalet.