januari 12, 2019

Fogning – Göteborg

Vi är auktoriserade av Fog & brandskyddsföretagen och ger 5 års garanti på alla utförda fogarbeten. Med Alingsås Fogtjänst AB får du ditt projekt professionellt och tryggt fogat i Mariestad med omnejd.

0708-84 44 24

ulrika@fogtjänst.se

Fogning är det som verkligen fogar ihop helhetsintrycket. Med fog får du inte bara ett vackert avslut, det isolerar, skyddar och lagar de misstag som tidigare hantverkare kan ha begått. Ful fog är anskrämlig; bra lagd fog syns inte.

Fog för betong & badrum i Göteborg

Fog finns i olika kulörer och kan därmed anpassas till det övriga materialet. Fog har många användningsområden och kan användas både inomhus mellan fönster och dörrar, badrum och kök. Den kan användas kosmetiskt eller för att stänga ute fukt och hålla inne värme.

Saker att tänka på innan fogning:

• Vädret

Regnar det så att underlaget är blött fäster inte fogen på ett tillfredsställande sätt. Detta kommer att få konsekvenser framåt i tiden. Vi rekommenderar inte att foga när det regnar eller har regnat kraftigt.

• Vad fogen kommer utsättas för

Behöver fogen klara minusgrader? Är det mycket rörelse; hur flexibel behöver fogen vara? Är det ett utrymme som städas ofta eller utsätts för slitage?

• Hur ska slutresultatet se ut?

Vi kan t ex sanda fogen för en kraftigare struktur av bruksfog. Vi kan även ge råd när det gäller kulör; en ljust grå fog kan ibland vara snyggare och hålla längre än en vit i exempelvis ett kök.

Alingsås Fogtjänst utför olika sorters fogning som:

  • fasadfogning – mjukfogning mellan betongelement
  • mjukfogning – fogning som kan ta mycket rörelse som vid fönster, dörrar, takvinklar och våtrum.
  • epoxifogning – fog som passar i utrymmen med mycket slitage som storkök, badhus, inom industri.
  • sandad fog – fog som liknar bruksfog men har egenskaperna av fogmassa.