oktober 12, 2019

Fog – Borås

Vi är auktoriserade av Fog & brandskyddsföretagen och ger 5 års garanti på alla utförda fogarbeten. Hör av dig till oss om du behöver ha något professionellt och tryggt fogat i Borås med omnejd.

0708-84 44 24 ulrika@fogtjänst.se

Vi är en fog firma som fogar fönster, betongelement och allt annat som behöver tätas, isoleras, brandfogas eller lagas för dig i Borås. Fogning är det vi kan bäst och vi ger dig råd om du behöver vad det gäller vilken fog som passar bäst.

Alingsås Fogtjänst är en fogfirma som utför:

  • fasadfogning – mjukfogning mellan betongelement
  • mjukfogning – fogning som kan ta mycket rörelse som vid fönster, dörrar, takvinklar och våtrum
  • epoxifogning – fog som passar i utrymmen med mycket slitage som storkök, badhus, inom industri
  • sandad fog – fog som liknar bruksfog men har egenskaperna av fogmassa.

Fog för kakel & klinkers i Borås

Fog finns i olika kulörer och kan därmed anpassas till alla sorters kakel och klinkers och det övrigt materialet. Fog har många användningsområden och kan användas både inomhus mellan fönster och dörrar, badrum och kök. Den kan användas kosmetiskt eller för att stänga ute fukt och hålla inne värme.

Saker att tänka på innan fogning:

• Vad behöver fogen tåla

Behöver fogen klara minusgrader? Är det underlag som rör sig; hur flexibel behöver fogen vara? Ska fogen sitta på ett ställe där det städas ofta eller kommer den utsättas för slitage? Då behöver man tänka på vilken fog man använder.

• Väder & vind

Blött underlag är inte optimalt för fogen fäster inte på ett tillfredsställande sätt. Att foga på blött underlag straffar sig framåt i tiden. Vi rekommenderar därför inte att foga när det regnar eller har regnat kraftigt.

• Hur ska fogen se ut?

Vill du ha en kraftigare struktur med samma yttryck som bruksfog kan vi sanda fogen. Vi kan även ge råd när det gäller färg på fogen; i ett kök kan t ex en ljust grå fog vara snyggare, och hålla längre, än en vit, även om vit till synes verkar vara förstahandsvalet.